Viner – en fråga om tycke o smak

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEn expert tycker si, en annan så. Även medlemmar i föreningar typ Munskänkarna har olika uppfattningar. Dessutom går det mode i smakinriktningen som när terroir lyfts fram som det slutligen avgörande för smaken.

Fast många så kallade vinkännare har dock vissa grunder gemensamma vad gäller kvalitet. Det är inte svårt att känna den avgrundsdjupa skillnaden mellan ett billigt bulkvin och ett med yrkeskunnande och bra råvaror framställt vin.

Att det kommer en strid ström av nya, kvalitetsviner gör inte saken lättare. Eller så är det just det som gör vin så spännande; att hitta sin egen favorit i det enorma utbudet och överbevisa andra om valets självklarhet.

onsdag / 160309

Lämna någon kommentar

Motpart är en sida och bok från Fonem Förlag
0705-780 790 | info@fonemforlag.se

Copyright LogicAlley-2014 | Admin