Ofog att vaska champagne

2 104Att visa upp sitt ekonomiska oberoende, sin protestlusta mot alla goda seder eller sitt omättliga behov av att hävda sig genom att på krogen låta vaska en eller flera flaskor champagne visar bara på ett enormt förakt för andra människors kunnande och arbete. Och för pengars värde. Att framställa champagne är en omständlig procedur genom val och skötsel av mark och druvor, skördande och sedan processen med jäsning, buteljering, vändning av flaskor osv osv.

Tävlingsförare på prispallen som skakar och sprutar en flaska champagne har vid sidan av enorm bensinförbrukning trots allt presterat något. Och bilförare ska ju inte inmundiga alkohol, så där kan man pressa fram en mikroskopisk förståelse för tilltaget att låta denna gudabenådade dryck gå fullständigt till spillo. De krogar i Båstad, Visby och vid Stureplan som förbjudit sprutande av champagne och ersatt det med vaskning borde i stället köra de gäster som betalar och kräver vaskning på porten. Det handlar om hån och förakt i dess mest renodlade form. Ett motsvarande vansinne är tilltaget att köpa 10 hamburgare och kasta 9 i en soptunna (kallat traskning) samtidigt som det utanför dörren sitter romska tiggare…

 

tisdag / 141230

Lämna någon kommentar

Motpart är en sida och bok från Fonem Förlag
0705-780 790 | info@fonemforlag.se

Copyright LogicAlley-2014 | Admin